ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

Το Παιχνίδι της Μίμησης // The Imitation Game

Είδος: Βιογραφική
Σκηνοθεσία: ΓΚΡΑΧΑΜ ΜΟΥΡ
Πρωταγωνιστούν: ΜΑΘΙΟΥ ΓΚΟΥΝΤ, ΜΑΡΚ ΣΤΡΟΝΓΚ, ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ ΚΑΜΠΕΡΜΠΑΤΣ, ΡΟΡΙ ΚΙΝΙΑΡ

 

Αίθουσα: // Ώρες Προβολής: 20:00

 


Το πραγματικό αίνιγμα ήταν ο άνθρωπος που έσπασε τον κώδικα.
Διάρκεια: 114 λεπτά
Γλώσσα: Αγγλικά


Υπόθεση:

Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή, Άλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για "απρεπή συμπεριφορά", μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας.

Ωστόσο, κανένας δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων κι "έσπασε" τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Ένα πορτραίτο ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣΗΣ είναι το πορτραίτο της ζωής και του έργου ενός αφανή ήρωα, του Άλαν Τιούρινγκ. Οι Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς και Κίρα Νάιτλι πρωταγωνιστούν ανάμεσα σε ένα εξαιρετικό καστ που πλαισιώνουν οι Μάθιου Γκουντ, Μαρκ Στρονγκ, Ρόρι Κινίαρ, Τσαρλς Ντανς, Άλεν Λιτς και Μάθιου Μπερντ.

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ, υποψήφιος για BAFTA το 2012 για το ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΕΦΑΛΩΝ, σκηνοθετεί σε σενάριο του Γκράχαμ Μουρ. Στη διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκεται ο Όσκαρ Φάουρα (THE IMPOSSIBLE), στο μοντάζ ο Γουίλιαμ Γκόλντενμπεργκ (Όσκαρ για το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: ARGO), στο σχεδιασμό παραγωγής η Μαρία Τζίρκοβιτς (ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ SMILEY), στα κοστούμια ο Σάμι Σέλντον Ντίφερ (KICK-ASS), στο μακιγιάζ η Ιβάνα Πρίμορακ (ANNA KARENINA), ενώ τη μουσική υπογράφει ο Αλεξάντρ Ντεπλά.

Η ταινία γυρίστηκε στην Αγγλία για οκτώ εβδομάδες σε διάφορες τοποθεσίες, όπως σε μία Βικτωριανή έπαυλη όπου έζησε ο Ίαν Φλέμινγκ, στο σταθμό King's Cross, στη Σχολή Σέρμπορν όπου φοίτησε ο Τιούρινγκ, καθώς και στο ίδιο το κέντρο στο οποίο έσπασε ο κώδικας, το πάρκο Μπλέτσλι.


• Επίσημο site:

http://theimitationgamemovie.com/

 

 

TRAILER:

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ Το Παιχνίδι της Μίμησης // The Imitation Game